курсове по английски за деца

Извънучилищни курсове по английски за деца – кога и как да ги изберем?

Съществуват различни мнения относно необходимостта от курсове по английски за деца в училищна възраст. С желанието си да осигурят на децата си най-добрите условия за учене и развитие, родителите често се лутат между най-различни въпроси и колебания. В търсенето на най-доброто и най-полезното, на никой не му се иска да сбърка и да натовари детето си излишно. Често прекалено многото задачи за ученика го изморяват и обезкуражават, че ще се справи с всичко и ефектът е по-скоро негативен. Това започва да вреди и на представянето му в училище. Всеки ученик предпочита да се справя с училищните си задачи, но много често неуспехът води до обратното – до намразване на училището и всякакъв вид допълнителни уроци и учене.

И така, най-важните въпроси, които се явяват пред родителите на тема „Извънучилищни курсове по английски за деца“, са следните:

  • Кога е най-подходящото време за започване на обучение, извън училище?
  • Полезно или вредно е посещаването на курсове по английски за деца?
  • Как да избера най-добрите курсове по английски за детето си?

Със сигурност едно от най-важните неща в училище е ограмотяването на майчиния език. Но пък чуждите езици са все по-необходими. Владеенето на английски дори е вече почти задължително във всяка сфера на живот. Колкото по-рано започне курсове по английски език, толкова по-рано и по-лесно ще започне да го използва. Това ще му помогне и за продължаване на образованието и след завършване на училище, както и за професионалното му ориентиране и развитие в бъдеще. А защо не и за ученете на други езици на по-късен етап? Важното е всичко да се случва постепенно и умерено, така че да не се стресира и преуморява психически детето, независимо от неговата възраст.

Кога е най-подходящото време за започване на обучение, извън училище?

Мненията по този въпрос са различни. Естествено за всяко дето отговорът е различен и не е възможно да се даде точна рецепта за всички. Различните деца имат различни интереси и особености. Някои деца проговарят по-рано, други – по-късно. Разбира се, всичко това оказва влияние. Често в двуезични семейства децата се объркват от рязката смяна на езика, на който се говори вкъщи. В такива случаи се препоръчва да се избере един основен език, на който да се говори, но не и да се спира използването на втория език. Детето може да се научи на всичко много по-лесно от възрастния. Практиката за ученето на езици извън училище е същата. Подходящо е да се посещават курсове по английски за деца със започването на училище като отделно занимание. Детето ще има достатъчно време да премине от едното към другото обучение, без това да го пренатоварва.

Полезно или вредно е посещаването на курсове по английски за деца?

Допълнителните курсове по английски за деца са полезни когато детето се справя и има желание да продължава да учи. Ограмотявайки се едновременно на два езика с правилните методи по-скоро би обогатило неговата езикова култура. Както с проговарянето на децата, така и с усвояването на различни знания и умения, преди всичко е важно как се случва всичко – с какви методи и в какъв интервал от време. Нормално е хаотичното препускане по различни учебни материали с несъобразена сложност спрямо детето, да му навреди повече, отколкото да му помогне. Децата са изключително уязвими психически.

От друга страна, заедно с тръгването на училище, детето развива своите първи умения за учене, самостоятелността и отговорността към задълженията си. Това е моментът, в който чрез правилен подход, то може да развие незаменими и изключително ценни навици. Ако дететето ви съвместява правилно посещаването на допълнителни курсове по английски език с другите си задължения, целта ше бъде изпълнена успешно. И вие ще постигнете само ползите от чуждоезиковото обучение. Препоръчително е ученикът да посещава специални курсове по английски за деца, създадени конкретно за неговата възраст и ниво на владеене на езика.

Как да избера най-добрите курсове по английски за детето си?

Доверявайки се на професионална езикова школа, вие можете да разчитате, че обучението се случва както трябва, по специално създадени с тази цел учебни програми според възрастта. Можете да изберете най-добрите курсове по английски, проверявайки следното при търсенето на школа:

  • Отзиви. Потърсете отзиви за школата, на която сте се спрели. Винаги най-доброто потвърждение е мнението на другите, използвали услугата. В интернет това е лесно достъпно.
  • Учебна програма. Проверете какви курсове по английски за деца предлага школата – за каква възраст, за кои нива, с каква продължителност и т.н.

курсове по английскиЕзиков център Met School of English предлага курсове по английски език за деца в училищна възраст – от 1 до 12 клас. Повече информация относно обучението можете да видите тук >>

Учебната ни програма е съобразена с международните стандарти и разделена най-общо на:

Имате колебания или въпроси относно ученическите курсове по английски език за деца?

Потърсете ни на тел. 02 478 2000, 0887 486 808, 0884 434 020 или на email metiel@abv.bg. Ние ще ви насочим и ориентираме към най-доброто решение.

Scroll to Top