английски език за деца

Уроци по английски език за деца

Курсове по английски език за ученици през учебната 2021/2022 година

В днешните условия на вирусна епидемия на повечето родители им се налага не само да работят от дома си, но и в същото време да заемат ролята на учители. А ако детето ви чете и попълва учебни помагала и сборници по цял ден вкъщи, се стига до пълно отегчение, претоварване и загуба на интерес. Вероятно всеки родител се опитва да подбере не само образователни и развиващи, но и интересни занимания за децата си вкъщи. За щастие интернет предлага такива възможности. Съществуват много уеб сайтове, преподаватели и школи, които вече са се погрижили за това и предлагат образователно съдържание, и то безплатно – под формата на видео, аудио материали или игри.

Днес ще ви представим някои от по-занимателните и интересни онлайн материали и уроци по английски за деца, които можете да използвате вкъщи. Разбира се, всичко следва да се избира според конкретната възраст и ниво на малкия учащ. За най-малките препоръчваме материали и уроци по английски за деца, които използват повече визуални, отколкото текстови инструкции.

– YouYube каналът Gogo Lessons & English with Games:

Подходящ е за най-малките. Можете да започнете от урок №1 „English Lesson 1 – Hello. What’s your name?„ и да продължите с останалите по реда им.

– YouYube каналът English with Cartoons:

Каналът съдържа видео уроци, създадени за по-малките в стил „детска анимация“. Включва песни с най-полулярните анимационни герои, познати на децата. Можете да започнете от първи урок и да продължите нататък.

– YouYube каналът British Council | LearnEnglish Kids

Каналът съдържа много полезни видео материали по английски език за деца на различни теми за по-напредналите.

– Уеб сайтът на British Council | LearnEnglish Kids

Тук ще намерите много безплатни онлайн игри, занимания, песни и истории. Вероятно за вашето дете ще бъде най-интересна частта с игрите, което можете да намерите тук. Играят се лесно на компютър и не е необходимо да инсталирате допълнителни проложения.

– Storytelling на Oxford Owl:

Ако вашето дете е достатъчно напреднало, тук ще намерите много приказки, разказани на английски, придружени с илюстрации.

– Games to learn English

В този сайт детето ви може да учи и упражнява английския си, играейки на различни онлайн игри.

Всяка игра има за цел развитие на различни вид знания и умения, например:

–  Обогатяване на речниковия запас, чрез разпознаване на предмети по картинки или описания на предметите;

–  Развиване на умението за конструиране на изречения и фрази на английски език;

–  Усъвършенстване на правопис чрез спелуване на думи и много други.

– Видео уроците на Уча.се за ученици – от 2 до 8 клас:

Както писахме и в предишната ни статия, видео уроците на Уча.се към момента са безплатни до 29 март 2020.

Предимството на материалите за ученици в платформата е, че са подготвени съобразно официалната учебна програма на Министерството на образованието. Това означава, че наличните видео уроци по английски за деца отговарят на тези в училище по предмета в най-висока степен.

– YouTube каналът „krmihova“

Този канал е подходящ, ако предпочитате да използвате уроци по английски за деца или възрастни на български. Към момента съдържа 20 видео урока.

Това е само една малка част от всички достъпни видео материали, игри и уроци по английски език за деца в интернет, предложена от нас. С нея целим само да ви дадем нови идеи за оползотворяване на времето вкъщи, учейки по-лесно. Споделените ресурси биха били от полза най-вече, ако детето ви вече е изучавало езика. Силно препоръчително е и същинското обучение да се осъществява присъствено, с реален контакт с преподавател.

Ето и някои други ресурси по темата в някои наши предишни статии:

Scroll to Top