Английски за деца

Английски език за деца – безплатни образователни приложения: част 2

Използването на мобилни приложения в помощ на ученето на английски език за деца може да бъде много полезно. Те използват най-новите технологии с лекота. А освен за забавление, игрите могат да бъдат и полезни и да послужат и в навлизането в новата материя.

В последната ни блог статия „Английски за деца – безплатни образователни приложения: част 1“  ви показахме едни от най-популярните мобилни приложения за учене на английски за деца до училищна възраст. За да продължим темата, в днешната втора част по темата ще разгледаме и други мобилни приложения за учене на английски език. Те са подходящи както за предучилищна, така и за училищна възраст. Разбира се съществуват много апликации и за възрастните, които искат да учат чужди езици, които ще разгледаме в някоя от следващите ни статии.

С какво са по-различни образователните игри за учене на английски за по-големите?

Естествено е уроците по английски език за деца в детската градина да се различават значително от тези за учениците. Не само заради образователния материал. Възможно е един първокласник да е учил повече английски език от друг петокласник, който за първи път се среща с езика. Но освен това, с годините се променят и интересите на децата и то много по-динамично отколкото при възрастните.

Както в ученето, така и в игрите, учениците постепенно започват да развиват любопитството и интересите си. Само за няколко години те започват да се отегчават от темите, които са били интересни и изцяло поглъщащи вниманието им до момента. Докато за възрастните няколко години рядко могат да окажат толкова драстични промени, за ученикът за няколко години се е променя целият му свят. Включително и нещата, които го забавляват и които биха го накарали да задържа вниманието си и да учи нов материал. Дори и да е напълно начинаещ и никога досега да не е посещавал уроци по английски език за деца, трудно бихте накарали ученикът да пее песнички на английски от детската градина. За това за използването на приложенията е нужна намесата на възрастен при избора им, най-вече спрямо възрастта на детето.

Ето и някои нови и подходящи мобилни приложения за учене на английски за деца в училищна възраст, подбрани от нас:

English for Kids: Learn & Play – оценка 4,4 от 5:

Играта е подходяща за учене на английски език за деца на 6-8 годишна възраст. Подпомага натрупването на основен речников запас. Подходяща е за надграждане на знанията при деца, които вече са усвоили основните думи и английският език за тях не е съвсем непознат.

EASY peasy: English for Kids – потребителитеска оценка 4,4 от 5

Образователно приложение по английски за деца от 6 до 12 годишна възраст. Цели развитие на речниковия запас, структурирането на изречения, граматика, произношение и правопис ,чрез постепенно задълбочаване в материала.

English Conversation for Kids – оценка 4,5 от 5

Приложение за малко по-напреднали, но изцяло за деца – за разлика от други игри, които могат да се използват и от по-големите. Изключително полезно за усвояване на изрази и упражняване на разговори на английски език за деца в училищна възраст. Включва различни ситуации и ролеви игри в училище

Speak English – 5000 Phrases & Sentences – оценка 4,7 от 5

Приложение, което е подходящо за учене на английски език от по-напреднали деца. Използва се също от начинаещи възрастни, които търсят лесни начини за учене на фрази на английски. Цели усвояването на кратки изрази от ежедневието на 4 нива.

Английски за децаМожете да използвате тези и други игри по ваш избор, за да подпомогате децата от различни възрасти в ученето на английски. Както неведнъж сме споменавали, най-важното е съобразяването със знанията и възрастта на малкия учащ. Игрите и приложения са създадени така, че потребителите им да получават нужното поощрение навреме. А това е един от най-ефективните образователни методи. Затова, ако са подбрани правилно за вашето дете, можете да извлечете много повече ползи от тях, отколкото очаквате. Технологиите не са непременно вредни за най-малките. Те доказано могат да помагат и да бъдат лесно приложимо средство за преподаване на английски език за деца от всички възрасти.

Scroll to Top