курсове по английски

Безплатни онлайн уроци и курсове по английски език

За предстоящи курсове по английски език в Met School of English, можете да следите тук>>

Ако сте посещавали уроци по английски език, можете да използвате времето прекарано вкъщи с цел да затвърдите и упражните наученото. Разбира се, ние винаги препоръчваме присъствените курсове по английски, заради реалния опит, който предоставят те. Възможността да получите обратна връзка от преподавател и то навреме е безценна и незаменима. Онлайн уроците и самоучителите са подходящ вариант единствено за компенсиране на невъзможността да посещавате курсове по английски език на място. Когато учите сами вкъщи е по-трудно да откривате и поправяте грешките си, най-вече при усвояване на напълно нов материал. Ролята на преподавателя остава водеща, защото без правилните насоки е възможно да затвърдите определени знания погрешно.

Все пак самостоятелните онлайн уроци са чудесен начин да упражнявате знанията и уменията, които сте усвоили до момента. Можете да ги използвате като самоподготовка и домашна работа, които са част и от присъствените курсове по английски език.

Независимо дали сте наш курсист или не, ресурсите които ще споделим с вас в тази статия, могат да ви бъдат от полза. Подбрали сме само безплатни материали. Със сигурност съществуват и много други платени учебници, уроци и курсове по английски език, които можете да откриете онлайн и да използвате по собствена преценка.

Ето и нашите предложения:

– Уроци по английски език от Уча.се

Една от най-популярните образователни платформи в България обяви безплатен достъп до всичките си видео уроци до 29.03.2020 г. във връзка с извънредното положение.

Можете да се възползвате от тях за нивата от A1 до B2 на следните линкове:

  • Ниво A1
  • Ниво A2
  • Ниво B1
  • Ниво B2

Goethe Verlag book2 – Езикови аудио курсове по английски език със 100 урока. Включва няколко компонента – Разговорник; Речник; Аудиозаписи на уроците, които можете да изтеглите и слушате. Можете да започнете от самото начало или да избирате определени теми от съдържанието. Тези курсове по английски целят най-вече развитие на разговорните умения, обогатяването на речника. За него не са неободими граматически познания, затова и е по-подходящ за начинаещи и за всеки, който иска да упражни ежедневни диалози и фрази на английски.

YouTube каналът на ClassroomBg

Ако сте начинаещ, тези YouTube видео уроци по английски език ще ви бъдат от полза. Повечето уроци в този канал са за нивата A1-A2.

Lingo Hut е също уеб сайт с ресурси за учене на английски език от начинаещи. Съдържа 109 урока, включващи най-вече различни ситуации от живота.

– YouTube каналът на EnglishClass101.com 

EnglishClass101.com е платена платформа, но YouTube каналът им съдържа достатъчно видео уроци по английски, който можете да ползвате неограничено и безплатно. Този канал е подходящ за вас, ако сте по-напреднали. Тук ще намерите ресурси за повечето теми, които вече сте учили в присъствените курсове по английски език и ще можете да преговорите и затвърдите успешно знанията и уменията си.

– Различни YouTube видео уроци по ваш избор

Можете да потърсите различни материали в зависимост от вашите нужди. Например, ако имате нужда от преговор на времената в английския език, потърсете „English Tenses“ и изберете видео уроците, които ви допадат най-много.

Предложените от нас ресурси за временно заместване на присъственото обучение са едни от най-популярните онлайн. На някои от вас може да са вече познати. Всеки може да потърси и намери точно това, което има нужда да научи. Въпреки извънредното положение и невъзможността да посещаваме курсове по английски език, интернет ни предлага достатъчно възможностти за самоусъвършенстване, които си заслужава да проучим.

Ако сте наши курсисти, очаквайте информация от нас за възобновяване на присъствените ни курсове по английски език.

Scroll to Top