Стратегии за успех с интензивни курсове по английски

Курсове по английски езикВсички сме наясно с многобройните и безспорни предимства от владеенето на чужд език, и то – на английски език. За това, че той е вече почти задължителен навсякъде и за възможносите, които открива. Но защо тогава толкова често не предприемаме нищо? На всеки се е случвало да има желание за промяна и развитие, но в същото време и да отлага нужните стъпки. Оставяме всичко за по-късен етап от живота, когато намерим повече време, средства или нещо друго. После търсим всевъзможни оправдания за бездействието и дори неуспеха си. Но истината е, че животът все повече изисква владеенето на английски и то на едно по-високо ниво. Ако искате по-добра работа, професия, да учите или живеете в чуждина или пък да работите дистанционно и онлайн, тогава наистина ви се налага да използвате английски.

За повечето възрастни хора, вече завършили училище, ученето на език е трудно най-вече заради ежедневния ритъм – работата, личните и семейните задължения и други. Ако и при вас е така, трябва да знаете, че има много други хора като вас, и те изпитват същите нужди и затруднения като вашите. Искат да научат нов език, да придобият нови умения, но нямат излишно време за това. Затова съществуват интензивни курсове по английски език, с различен от стандартния график на занятия и ритъм.

Обучението в интензивните курсове по английски е по-кратко, за да не отнема прекалено много време от и без това натовареното ежедневие. То изисква да сте концентриране върху постигането на успех по време на краткото обучение. Как да го постигнете? Предлагаме ви следните няколко лесни стратегии за успех с интензивни курсове по английски:

Поставете си ясни и постижими цели

Когато посещавате интензивни курсове по английски е важно е да си изясните реалните цели и възможностите за постигането им. Например – ако никога досега не сте учили английски, не би било реалистично и постижимо изведнъж да се запишете на курс по английски за напреднали и да започнете да говорите езика свободно за 1 месец. Най-добрата и реалистична цел, която можете да си поставите в такъв случай, е да запишете и завършите успешно курс по английски за начално ниво А1.

Не се доверявайте на прекалено хубави обещания за научаване на огромен материал за кратък срок. Например – покриването на няколко нива на владеене на английски не е възможно за 1 месец. Интензивните курсове по английски език са успешни, когато покриват 1 ниво в рамките на месец, с ускорено изучаване и чести занятия. Но поставянето на прекалено високи и непремерени цели води до неуспех, без значение колко „алтернативни“ методи и учебни системи се прилагат обучението.

Планирайте правилно времето си

Запишете се на интензивни курсове по английски в рамките на 1 месец, само ако имате възможност да ги посещавате. Ако сте планирали 1-2 седмици от месеца да сте на почивка или ако имате други ангажименти, които ще ви карат да отсъствате, по-добре отложете започването за курсове по английски за следващата възможност. За да получите желаните резултати от обучението, все пак се изисква вашето присъствие и активно участие.

Учете и практикувайте наученото възможно най-често

Гледайте филми, четете литература или новини на английски и дори играйте на игри на английски. Ако имате англоговорящи хора около себе си – практикувайте наученото, общувайки с тях. Съществуват различни безплатни мобилни приложения за учене на английски език – възползвайте се от всички възможности да тренирате и затвърдите новите си езикови знания и умения.

За да е постигнете целта си, освен да се запишете на правилните курсове по английски, е нужно и да положите труд и да отделите нужното време. Както и с физическата подготовка, така и с ученето е нужно да проявявате постоянство и да тренирате всеки ден, за да получите резултати. Запишете се на интензивни курсове по английски език и следвайте тези основни стратегии и вашият успех ще бъде по-постижим от всякога. Колкото се отнася до обучението – при нас можете да разчитате на професионализъм и на това, че нашите курсове по английски ще ви осигурят всички необходими условия за най-добрите резултати.

Полезни връзки:

Scroll to Top