курсове по английски за деца

Курсове по английски за деца в училищна възраст

Световна тенденция е обучението по чужд език да започва от все по-ранна възраст, заради предимствата, които предостяват специализираните курсове по английски за деца. Използва се периодът от живота на детето, когато то попива и възпроизвежда буквално всичко, което става около него и което му прави впечатление. От друга страна на тази възраст ученикът не е обременен от много информация и академични знания, както на по-късен етап.

Кога е идеалната възраст да запишете детето си на курсове по английски за деца?

Препоръчва се да запишете децата си на курсове по английски за деца, заедно с тръгването на училище. Това е и периодът, в който децата започват да учат музикални инструменти или започват да тренират определен вид спорт, в който искат да станат професионалисти.

Защо курсове по английски за деца именно на тази крехка възраст?

Причините за това са няколко:

  • На първо място, защото през този период те са по-малко ангажирани. Ако желаете детето ви да се развива, не бива да го оставяте да скучае или да мързелува. В действителност децата рядко мързелуват, а винаги намират с какво да запълват свободното си време. Когато няма с какво друго, го запълват с правене на бели. Затова е необходимо разумно да оползотворим ежедневието на малкия ученик с градивни дейности, а посещаването на курсове по английски за деца е едно от тях.
  • На второ място мисленето и възприемането на втори език до голяма степен ще повиши интелигентността на детето. Доказано е, че такива деца разширяват общата си култура, светогледа си и се справят много по-добре с логически и креативни задачи от останалите си връстници.
  • На трето място курсовете по английски език за деца, които ученикът ще посещава, му предоставят отлична възможност да общува и да се сприятелява с деца със сходни интереси. Средата на приемане и приятелство, както и успехът на останалите деца в групата ще повлияят мотивиращо на способността му да помни и формира нови знания.
  • курсове по английски за децаСлед няколко години, то вече няма да изпитва затруднения при сблъскването с нови езици, тъй като езиковите му умения ще бъдат на по-високо ниво и ще има основа, върху която бързо да гради и трупа нови знания. Той ще е с едно рамо пред останалите си съученици.

Какво представляват ученическите курсове по английски за деца?

Най-общо казано децата възприемат новата информация чрез игра и точно този подход е застъпен при най-малките групи. В тези курсове по английски за деца се пеят английски песнички и се учат наизуст, разказват се интересни приказки с картинки и други помощни материали, така че детето да разбира съдържанието на всяка историйка и постепенно да започне да я възпроизвежда.

С времето, благодарение на курсовете по английски, речниковият запас на детето се разширява и то започва да борави с все повече думички. Това се постига не само с разказчета на английски, но и с посочване и назоваване на предмети и техните групи. На този етап се научава и английската азбука. Децата се научават да назовават и изписват първите 20 цифри и започват да ги използват по време на игри.

Този иновативен подход на изучаване на английски език цели да „развърже езика и мисленето“ на детето, което да започне да описва на чуждия език най-важните елементи в историйката, да разказва повече за главните герои и дори да прави собствено предположение на даден етап от историята за нейната развръзка. По този начин се изгражда креативното мислене на детето, което е особено важна способност за всички по-нататъшни дейности в живота му.

По този естествен и постепенен начин детето се научава само да измисля истории на чуждия език, да описва себе си и околните и да използва езика в различни ситуации на практика.

Всички тези цели на обучението в курсове по английски за деца се постигат чрез следването на специално създадена за тази възраст програма и под ръководството на обучени и опитни специалисти в работата с ученици на тази възраст. Със сигурност в такава среда детето ви без особени усилия и естествено ще придобие уменията и знанията, необходими за говоренето и разбирането на чуждия език.

Ако и вие сте решени да запишете детето си на курсове по английски за деца или просто имате въпроси, не се колебайте да се свържете с нас.

Scroll to Top