Как да научим английски за 1 месец?

Как да научим английски за 1 месец?

Как да научим английски за 1 месец? Възможно ли е? 

Много хора задават тези въпроси по различни причини. Най-често се търси бърз курс по английски заради появата на възможност за пътуване, нова работа или образование в чужбина.

За някои хора ученето на език означава дълъг и труден процес, който изисква много усилия. Други смятат, че биха могли да научат английски език много по-бързо. За съжаление усвояването на напълно нов и непознат език е невъзможно за 1 месец. Но не е задължително и да се трудите дълги години, за да постигнете добро ниво на английски.

Ако вашите цели не изискват перфектно владеене на английски, е възможно да покриете нужното ниво за по-кратко време. Но ако планирате явяване на изпит за международен сертификат или кандидатстване в университет в чужбина например, ще се нуждаете от по-солидна подготовка. Нашият съвет за максимален резултат е да отделите възможно най-много време за учене. Отделете си нужния срок, в който да посещавате курсове по английски език и да се упражнявате допълнително.

Не се доверявайте на обещанията за усвояване на нов език за 30 дни, на които можете да попаднете в интернет. Можете да повишите нивото си на владеене на английски в рамките на месец, но не и да изучите всички нива (A1, A2, B1, B2, C1, C2) за един месец.

Какво можете да постигнете за 1 месец?

Ако сте решени да повишите нивото си, все пак има какво да направите, за да напреднете значително. На първо място е нужно да сте планирали и дори вече записали курсове по английски език. Можете да ускорите обучението, като използвате английски и в свободното си време. Но всичко трябва да бъде съобразено с текущото ви ниво. В зависимост от него и уроците, които изберете, този период може да бъде много различен.

Това колко време ще изучавате английски език зависи от различни фактори като:

– Текущото ви ниво. Можете да проверите нивото си на владеене на английски лесно още сега, като попълните този онлайн тест.

– Нивото, от което се нуждаете. За някои хора ниво B2 би било достатъчно, но за други може да се изисква C2.

– Колко усилия полагате и колко мотивирани сте в усвояването на новия език. Ако превърнете ученето в приятно занимания, ще увеличите възможностите си за успех и обратното – ученето по принуда ще ви се отрази негативно.

– Какви курсове по английски език посещавате.

Как да научим английски език по-бързо?

  1. Направете план, в който да включите необходимите стъпки и реално прогнозируемото време, което изискват те. Ако се нуждаете от покриване на няколко нива, проучете срокът, който ви е нужен за завършване на нужните курсове по английски език. Планирайте самоподготовка и практика в този срок.
  2. Без курс по английски език само можете да удължите времето и да изпитате допълнителни затруднения. Не вярвайте на обещания за перфектно усвояване на езика за месец, особено ако сте начинаещ, и още по-малко – без да посещавате курс.
  3. Упражнявайте английския си по всички възможни начини. Четете материали на английски език – литература, новини, статии и всичко друго, което ви попадне. Слушайте английска реч, гледайте филми, използвайте приложения и играйте игри на английски.

Изберете Met School of English и нашите курсове по английски език за своето обучение. Те ще отговорят изцяло на нуждите ви за ефективно и ориентирано към вашите цели обучение, във възможно най-оптимален срок. 

За контакт и повече информация:

Тел: 02 478 2000, 0887 486 808, 0884 434 020

Email: metiel@abv.bg.

Адрес: гр. София, бул. Скобелев №6 ет.2

Полезни връзки:

Scroll to Top