английски за деца

Английски за деца – 4 стратегии за бързо усвояване на английски, които да приложите у дома

Днес всеки родител е амбициран да помогне на детето си да усвои уменията и знанията, изисквани от съвременните деца. Една от най-важните сфери на съвремието, изискващо натрупване на необходимите знания, са езиковите умения и по-специално научаването на чужд език паралелно със собствения. Затова курсовете по английски за деца са особено популярни днес. В тях децата развиват нови умения, учат се да мислят на новия език и постепенно започват да разбират и общуват на английски, без да полагат толкова усилия, колкото са необходими на възрастните.

Записване на курсове по английски за деца е разбира се задължително условие за напредъка им, но има ли начин и ние като родители да помогнем на децата си да научат езика по-лесно?

Ето четири полезни стратегии, споделени от професионални детски учители и преподаватели в курсове по английски за деца, които ще ви помогнат за целта.

Използвайте любовта на децата към определени ритуали. Карайте ги във вид на игра да повтарят новите заучени фрази и поддържайте тясна връзка с тях, която не само ще съдейства за сплотяване на семейството, но и ще помогне в развитието на самочувствието на детето, както и на способностите му. Интересни стратегии за учене на английски език за деца вкъщи, може да са:

  • Английска приказка за лека нощ

Един от най-обичаните ритуали на децата, докато са малки, е историята за лека нощ, прегръдката и целувката преди лягане. Използвайте този момент, за да разгледате заедно някоя интересна детска история на английски език, която вашето мъниче ще хареса. Ако прекъснете историйката на интересно място, на следващия ден детето ви с нетърпение ще очаква това време, което да прекарате отново заедно.

  • Вечеря с английска лексика

Друг ритуал, с който можете да засилите познанията по английски език, е семейната вечеря – място, където всички се успокояват след напрегнатия работен и учебен ден. Обикновено това е времето, когато децата искат да споделят с родителите си как е минал денят им. След като го изслушате, можете да попитате детето си за английското наименование на различните видове храни на масата. Това ще бъде за него практична употреба на езика, която до голяма степен ще му помогне да усвои тази лексика.

  • Филмчета на английски за деца

Подберете подходящ филм на английски за деца. Улисани в интересната историйка, децата сами няма да усетят кога са започнали да разбират и дори да наизустяват думи и фрази на чуждия език. Те ще останат в съзнанието им и лесно ще изплуват в бъдеще, когато започнат да ги изучават в училище или в курсове по английски за деца.

  • Заучаване на нови английски думички всеки ден

Друга стратегия, която можете да следвате, е да учите всеки ден по пет нови думички на английски език, а веднъж в седмицата да проверявате заученото. Пет думички на ден може да ви изглеждат малко, но това са 30 думи на седмица с един ден почивка и преговор. Ако сте постоянни, за три месеца детето ви ще научи 360 нови думи, което вече не е никак малко. Можете да учите всяка седмица думи на различна тематика: например, през първата седмица можете да учите хранителни продукти, през втората – плодове и зеленчуци, през третата – природни обекти, през четвъртата – състояния, като радост, щастие, усмивка, тъга, и други.

Тези идеи са напълно осъществими в домашни условия и със сигурност не само ще заздравят връзката между вас и децата ви, но и ще им помогнат по-бързо да усвоят английския език и да го проговорят. Те ще изиграят и мотивираща роля за по-нататъшното посещаване на курсове по английски за деца и ще засилят желанието им за учене на други езици в бъдеще.

Scroll to Top