Курсове по английски език

Английски език за възрастни

Предимствата на обучението по английски език като възрастен

По-трудно или по-лесно учат ангийски език възрастните?

Всеизвестен факт е, че децата имат забележителни способности в усвояването на чужди езици. Те „попиват“ нови звуци, думи и фрази без да полагат особени усилия. Същестуват много проучвания, които потвърждават, че колкото по-рано се започне с обучението по чужд език, толкова по-лесно, бързо и естествено се научава. Но какво означава това за всички останали, на които им се налага да започнат обучението си по английски на по-късен етап?

Може би и вие сте учили език в училище, но не английски? Или сте учили английски език преди време, но имате нужда от повишаване на ниво. Може би никога не сте имали възможност да отделите време за това и се нуждаете от курсове по английски за напълно начинаещи, въпреки че не сте ученици?

Не е задължително да сте научили всичко в училищна възраст. За да компенсирате пропуснатото или да надградите наученото, можете да се възползвате от курсове по английски за възрастни. Може да се изненадате от преимуществата, които имате като възрастен учащ.

Какви са предимствата да учите английски език като възрастен?

1. Отговорност и самоконтрол

Най-големият недостатък на ученето като деца е фактът, че отговорността на самоконтролът в ученето се налагат повече от възрастните, отколкото от самото дете. Това е и причината, че много хора не са успели да научат английски (или друг) език като деца, а започват да го правят като възрастни.

При възрастните учащи най-голямото предимство е способността им да поемат отговорност и да контролират решенията си. Започването на курсове по английски език е доброволен акт. А това променя изцяло нагласата на учащия, което улеснява значително процесът на обучение.

2. Възрастните имат по-богат речник, повече знания и примери от живота, които могат да използват в обучението си.

Възрастните имат вече съществуващи знания и представи за това как е устроен езикът и могат по-лесно да адапатират всичко ново, което научават. За разлика от децата, те могат да свържат логически новите правила и информация със собственият си опит. Докато децата учат по-интуитивно. За тях всичко е непознато, а това предполага повече работа по усвояванае и затвърждаване на новите знания.

3. Начините, по които може да учи възрастният са много повече.

Възрастните хора могат да бъдат много по-гъвкави от децата, като се възползват от различните възможности около тях. Те могат да изберат курсове по английски език в подходящото за тях време, да четат книги и да гледат филми на английски, да пътуват в чужбина и да комуникират с англоговорящи. Технологичните възможности за учене на английски, които стоят пред възрастните също са много. Те могат да използват различни мобилни приложения, да използват онлайн ресурси с лекота, както и да се включват в онлайн курсове по английски.

4. Ученето забавя стареенето.

Мозъкът е като тялото – колкото повече тренира, толкова по-здрав и ефективен става той. Затова и ученето на нови езици се смята за здравословно и забавящо стареенето на мозъка. Ученето на английски език като възрастен може да ви помогне да поддръжате и подобрите паметта и когнитивните си способности. Според BrainBlogger проучванията доказват, че хората, владеещи 2 езика проявяват симптоми на деменция 4,5 години по-късно, в сравнение с тези, които владеят само един.

Английският език става все по-важен и препоръчителен за всеки, независимо от възрастта. Но освен това той се оказва и полезен за поддръжането ни млади. Твърденията, че възрастните учат по-трудно или че изобщо не могат да учат нови езици са не само грешни, но и вредни. Ползите от ученето на английски като деца не бива се превръщат в оправдание за неученето на възрастните.

Met School of English предлага курсове по английски език за всички възрасти. Ако и вие искате да завършите успешно обучение и да повишите нивото си, не се колебайте да се запишете на курс при нас.  За повече информация, свържете с нас.

Scroll to Top