Английски език

7 трика за успешно учене на английски език

Какви са тайните на успешното учене на английски език?

Искате да започнете с курсове по английски език от самото начало или просто искате да говорите по-добре езика? Използвайте тези 10 трика, които ще ви помогнат да го направите с лекота.

1. Осъзнайте, че всеки човек може да научи английски език, както и вие.

Няма никакво значение кой е майчиният ви език, къде сте се родили, нито на колко години сте. Различните примери с хора, които владеят и практикуват английски перфектно са много. Вероятно познавате хора, които го правят и острани ви изглежда съвсем естествено. Просто приемете, че и вие можете да го направите. Спрете да си измисляте причини, които ви спират да го направите, разберете, че това са просто оправдания, които ви спират. Ако вашата цел е да усвоите английски език перфектно – просто започенете с курсове по английски език от вашето ниво и рано или късно това ще се случи.

2. Поставете си цел – кога искате да постигнете нужното ниво на владеене на английски?

Без цел трудно бихте могли да отделите и положите нужните усилия, за да постигнете каквото и да е било. Нуждаете се от дефиниране на това, към което се стремите, за да се случи. Определете кое ниво на владеене на английски език искате да покриете. Напраете си за тест за определяне на вашето текущо ниво и планирайте курсовете по английски език, които трябва да завършите във възможния за вас срок. Може да се окаже, че половин, една или две години за вас е напълно приемливо и постижимо време, за което да научите английски език.

3. Не се подавайте на чуждото мнение

Съзнателно или не, често хората около нас ни карат да мислим, че не можем да се справим. Някои от тях са се отказали от ученето, защото не вярват в собствените си възможности и така влияят негативно и на вас. А немалка част от хората, учещи езика се притесняват да говорят английски, за да не изглеждат глупаво пред другите. Но много често се оказва, че околните всъщност ви завиждат, защото тяхното ниво е по-ниско от вашето. За да звучите добре, говорейки английски, по-важно е да сте уверени в себе си. А за да сте такива, можете да започнете курсове по английски език и съвсем скоро това да е реалност.

4. Поемете отговорността

Невсички хора са родени с големи възможности. Всички започваме живота си с различни шансове. Някои хора са имали късмета да имат от малки неща, за които вие се борите на по-късен етап от живота си. Други хора дължат успехите си на много повече работа от други. Но вие можете само го приемете фактите и да направите, каквото е по силите ви. Ако сте възрастен човек и все още не владеете английски език така, както ви се иска – причината е, че не все още го отлагате. Поемете отговорността за това и предприемете нужните стъпки.

5. Мислете позитивно и бъдете сигурни, че ще постигнете целта.

Мислете позитивно за бъдешите си постижения. Повтаряйте си, че каквото и да е вашето ниво сега, ще дойде моментът, в който ще владеете английски език перфектно, щом го учите. Ако правите грешки понякога, не мислете, че това е фатално. Всеки, който се е научил, е правил грешки, но е продължил да учи.

6. Слушайте колкото можете повече правилна английска реч.

Гледайте предавания и филми, слушайте аудио материали на английски език. Така ще усвоявате произношението на различни фрази, които ще ви помогнат да говорите на по-късен етап.

Но внимавайте с „грешния“ английски. Може би си мислите, че всеки който говори английски го владее перфектно, но това не е така. В днешно време можете да попаднете на различни „инфлуенсъри“ и влогъри, които съвсем не са на най-високото ниво, но това не ги притеснява да говорят езика.

7. Изплзвайте онлайн речник постоянно.

Всички често използваме онлайн преводачи, за да си превеждаме думи и изрази от различни езици. Можете да го правите постоянно. Когато попаднете на дума, която не знаете, винаги я проверявайте на момента. Така ще обогатявате речника си много по-лесно и бързо, защото практиката ви го изисква.

Следвайки тези правила, заедно с ученето на английски език, бъдете сигурни, че вашият успех е сигурен.  Най-важното е да направите първата крачка, ако не сте го направили все още. А именно просто да започнете курсове по английск език за вашето ниво.

Scroll to Top