курсове по английски език

Курсове по английски език – как да научим английски по-лесно и по-бързо?

Посещавате курсове по английски език или сега започвате да учите английски?

курсове по английски езикРазберете нови начини да подпомогнете обучението си по английски в ежедневието си.

Английският език е интересен и забавен за учене. Освен посещаването на курсове по английски език, самостоятелната инициатива и желание за учене може да Ви бъде много полезна. Има много неща, с което сами може да спомогнете за бързото овладяване на езика.

Колкото повече време и желание отделяте на идеята да напредвате, толкова по-успешно ще бъде обучението ви по английски език.

Ето и няколко съвета как да научите английски език по-бързо:

1. Четете всичко, което ви попадне в ръцете

Класическа литература, списания, вестници, уеб сайтове, имейли, новини в социалните мрежи, кутии за зърнени храни – ако е на английски, прочетете го. Защо? Новото съдържание ще Ви бъде полезно да научите нови думи. По този начин ще натрупате речник, който ще ви бъде полезен при практикуването на английски език. Повторението и затвърждаването на нови думи в речника Ви Ви дава нови примери в контекста. По този начин това Ви помага да се усъвършенствате бързо и да подсилвате тези думи в съзнанието си. От друга страна, изучаването на нови думи и изрази е от съществено значение за изграждането на Вашия речников запас, особено при език като английския с толкова много думи.

2. Записвайте си

Когато учим, често си мислим, че е невъзможно да забравим някоя нова дума или фраза. Но не винаги запомняме всичко от първия път завинаги. За да се справите с това създайте си навика, независимо по време на курсовете по английски език, които посещавате, или се упражнявате вкъщи – да си записвате. Всеки път, когато чуете или прочетете нова дума или израз, я запишете и в контекст, за да свързвате думата с правилната й употреба. Това ще Ви спести време, когато искате да се върнете към тази дума с въпроса „Какво означаваше тази дума / израз?“

3. Абонирайте се за канали в YouTube на английски език

Харесвате ли политика. Хумор? Готвене? Филми или научнопопулярни предавания? С теми, обхващащи всеки интерес, който можете да си представите, има англоезичени канали в Youtube точно като за вас. Абонирайте се за няколко и слушайте по време на шофиране или докато си почивате. Първоначално може да откриете, че местните акценти са трудни, но се придържайте към тях и скоро ще започнете да разбирате какво чувате. Това е изключително лесен начин да научите много нови думи като от роден език.

4. Пътувайте и упражнявайте английския си

Най-добрият начин да затвърдите знанията, които сте добили от курсове по английски език и да упражните наученото е да използвате езика. Няма по-добър начин за това от това да се потопите в англоезична среда. Английският е най-широко разпространеният език в света, за това може да избирате от дълъг списък със страни, до които да пътешествате и в същото време да учите и упражнявате наученото досега.

5. Задавайте много въпроси

Докато учите английски език в главата Ви постоянно ще изникват въпроси. Не се колебайте – бъдете любопитни и намирайте начин да им отговаряте. Ако сте записани и посещавате курсове по английски език помолете учителя си. Но, ако сте на пътуване или четете нещо вкъщи (по препоръка от точка 1) не се притеснявайте да се опитате да намерите отговора и сами. Потърсете в блогове или чуждоезикови уебсайтове, попитайте други курсисти или прочетете във форум. Ще бъдете щастливи, че сте го направили.

6. Учете английски език с любимите си звезди

Комбинирайте своето обучение в курсове по английски език със самоусъвършенстването си, като изберете англоговорящ актьор или певец, който харесвате. Потърсете в интернет някое от интервютата, които е давала Вашата любима звезда през годините – и ги гледайте! Стилът, историите, хумора и анекдотите, които се използват в тези интервюта със сигурност ще Ви дадат много нова и полезна информация.

Scroll to Top