Курсове по английски

Трудностите за начинаещите в курсовете по английски

Съществуват различни трудности пред хората, които никога не са посещавали курсове по английски език и на които им предстои да го направят за първи път. Ако и вие започвате или обмисляте да започнете да учите езика сега, може би вече сте се сблъскали с тях. Разпознаването им би могло не само да ви успокои, че не сте единствените, които грешат, но и да ви помогне да предприемете правилните стъпки за справяне с тях.

Ето кои са най-честите трудности при започването на първите курсове по английски език:

Затруднения, породени от родния език

Начинаещите курсисти по английски език могат да правят различни грешки в произношението, граматиката, правописа и английската лексика. Има връзка между майчиния език на учащия и затрудненията, които изпитва в ученето и използването на английски език. Колкото по-късно започвате да учите английски, толкова по-нормално е вашият роден език да оказва влияние на начина, по който разбирате и използвате новия език. Причината е склонността ни да пречупваме всичко през нещата, които вече знаем и можем. За разлика от децата, които все още нямат същия опит и “попиват” с лекота новата информация. Това не бива да се смята непременно за недостатък на възрастните учащи. Опитът може да бъде от голяма полза при учене посредством примери и асоциации. А когато посещавате курсове по английски за възрастни, трябва да знаете, че обучението е създадено за учащи с вашите нужди и способности за учене.

Слушане с разбиране и говорене на английски

В ежедневното използване на английски език слушането с разбиране и говоренето на английски език са по-използвани и по-ценни умения в сравнение с четенето и писането. Но именно това е едно от най-големите затруднения пред всеки, който започва курсове по английски от началото. При четенето и писането на текст на английски език учащият има повече време и възможности за проверка, отколкото когато слуша и говори. В днешно време всеки има на разположение онлайн речници и преводачи, чиято помощ може да използва. Но в ситуации, при които се изисква разбиране и изразяване на момента, те по-трудно биха влезли в употреба.

Речник на английски език

Съвсем нормално е всеки „прохождащ“ в курсовете по английски език да усеща най-вече липсата на речников запас, с помощта на който да се изразява и да разбира останалите. Това е основна причина за затрудненото слушане и говорене на английски език. Още със започването на вашите първи курсове по английски език ще усетите, че този проблем е напълно разрешим с постепенното ученето на нови думи, което ви предстои. 

Липса на увереност в използването на английски език

Често срещан проблем при новостартиралите курсове по английски език е тяхната неувереност в ученето и използването на езика, най-вече при възрастните учащи. Това притеснение обикновено отпада още с първото посещение на курс по английски език и срещата с други начинаещи курсисти, които за първи път учат езика. Нормално е възрастните начинаещи да смятат, че всички останали около тях владеят английски език по-добре от тях, и че те са единствените, които са пропуснали тази възможност като деца. Подобно вярване единствено им пречи да направят първата крачка, която е най-трудна. А истината е съвсем различна. Много голяма част от хората около вас са започнали да учат езика в много по-късен етап от живота си. Не всеки, който във вашите очи владее английски език перфектно, е започнал да го учи от дете. Този ваш „пропуск“ може лесно да бъде компенсиран с целенасоченото ви и мотивирано учене и подходящите за вашето ниво курсове по английски.

Срещате ли тези или други проблеми в ученето и използването на английски език?

Мислите ли, че е време да направите първата крачка и да започнете курсове по английски език за вашето ниво? Не е нужно губите повече време. Запишете се на курс по английски език в Met School of English и ще се убедите, че всички трудности, които сте срещали досега са лесно преодолими.

За повече информация, свържете се с нас:
  • 02 478 2000, 0887 486 808, 0884 434 020
  • metiel@abv.bg
  • гр. София, бул. Скобелев №6 ет.2

Полезни връзки:

Scroll to Top