курсове по английски

Защо не сте твърде възрастни за курсове по английски език?

Твърде ли съм възрастен/на, за да посещавам курсове по английски език?

курсове по английски език

Много хора и на различни години си задават този въпрос – чували сме го и от 28, и от 58-годишни. Много често имаме различни притеснения и оправдания за това, че не сме научили или направили нещо по-добро за себе си. Възрастта е една от тях, и колкото и странно да звучи за едни, за други – със завършване на училище или университет ученето вече е свършило и не е необходимо. А всъщност точно тогава започва същественото  учене, което е реално ориентирано към практиката и което ни липсва в училище. Курсове по английски език за възрастни означава точно това – обучение, създадено за хора, които изпитват необходимостта от владеенето на английски и които искат постигнат определена цел. За разлика от курсовете по английски за деца, на които тепърва предстои да открият практическата полза от владеене на нови умения.

Всъщност когато става въпрос за курсове по английски език, възрастта може да бъде от голяма полза за учащия. Най-вече защото всички нови знания и умения, които ще усвоявате по време на обучението ще бъдат свързани с вашият опит досега. Възрастният учащ не само защото е задължително или за да изпълни изискванията на дадена институция. Възрастните посещават курсове по английски, защото виждат смисъла в това. Те учат, за да изпълнят своите собствени цели, да посрещнат своите нужди и потребности в живота. Често когато сме деца и съвсем млади не разбираме защо трябва да учим и придобиваме нови умения – най-вече защото все още не са ни потрябвали. Но с течение на времето все повече се сблъскваме с нови ситуации в живота си и започваме да си задаваме въпроси като „Защо не успях да науча английски език по-рано?“, „Сега вече късно ли е да се запиша курсове по английски език?“ и т.н. При всеки ситуацията може да е различна, но едно нещо важи за всички в днешно време със сигурност – владеенето на английски език е огромно предимство и понякога дори е задължително. Може да сте на 20 или на 60 години и сега да ви се е наложило да използвате английски. Във всеки случай трябва да сте сигурни, че има много други като вас и затова съществуват курсове по английски език за всички възрасти.

Важно е да се уточни и друго – когато става дума за образование „възрастен“ не означава „стар“, а пълнолетен. Затова, ако се чудите дали е прекалено късно да започнете курсове по английски език, трябва да знаете, че нашите обучения се посещават от хора на различни години. Общите неща между тях са много повече – като мотивацията за учене на английски. От първостепенна важност са не вашите години, а нивото ви на владенеене на английски, според което ще бъдете разпределени в подходящата за вас група.

Защо да изберете курсове по английски език за възрастни, без значение възрастта ви?

Ученето на английски език може да отнеме много време и усилия, ако се опитвате да го направите сами, без да посещавате организирани курсове по английски за вашето ниво. Освен това, можете да научите и затвърдите грешно някои знания, умения и навици, което да ви коства повече време и средства в бъдеще. И накрая да си създадете грешно впечетление, че е прекалено трудно или че причината е във вас, вашата възраст, или да намерите друго оправдание за неуспеха. С избора на професионални курсове по английски език ще си спестите разочарованията и ще се заемете с решението на проблема по същество. Не позволявайте на излишните притеснения да ви спрат и не губете повече време – запишете се на курсове по английски език възможно най-скоро!

Scroll to Top