Курсове по английски

Курсове по английски по време на локдаун

Несъмнено пандемията Covid-19 доведе до глобални промени в образованието и начина на провеждането на курсове по английски език. Неведнъж вратите на училищата, езиковите школи и всички други образователни институции в целия свят бяха затворени. За нас остана задачата да намерим алтернатични начини обучението да продължи. Така въпреки немалкото резерви и критики към онлайн и дистанционното обучение до този момент, то все пак стана част от живота на всички ни.

На фона на затворените езикови школи, дистанционните курсове по английски се превърнаха в по-търсени от преди. Все повече хора търсят и намират своята реализация извън пределите на града и държавата, в която живеят – изцяло онлайн, и най-вече – благодарение на владеенето на английски език.

Подходящо време ли е за курсове по английски език? 

Освен негативните страни на изолацията, локдаунът може да ни предостави и някои нови възможности, които не сме имали преди. За много от нас, които са имали желание да учат, но не са могли да посещават физически курсове по английски език, сега е най-подходящият момент. Никога преди дистанционните курсове по английски не са били по-ефективни и по-близки до присъствените. Вече не е нужно да губите време и средства, нужни за физическото ви присъствие някъде, за да учите.

Възползвайте се от времето вкъщи, като учите нови знания и умения, които ще ви бъдат от полза в бъдеще.

Какви онлайн курсове по английски език да изберем?

За да се възползвате оптимално от възможността да учите английски език вкъщи, е нужно да изберете най-ефективният за вас вариант. Ето някои основни видове курсове по английски, на които можете да попаднете онлайн:

  • Онлайн (дистанционни) курсове по английски език с преподавател

На първо място по ефективност са дистанционните курсове по английски в реално време. Ако можете да изберете такова обучение, не губете време с опити да учите езика сами. Тези курсове по английски се провеждат по график и с преподавател, а не на запис. Те са най-ефективни и най-близки до присъственото обучение. Изискват определяне на входящото ниво на всеки курсист. В Met School of English тези курсове се провеждат в малки групи, както при присъствените курсове, което прави възможен индивидуалния подход към нуждите на всеки учащ.

Основното предимство на на дистанционните курсове по английски език произтичат от това, че уроците се провеждат на живо, макар и от разстояние. Можете да разчитате на обратна връзка и помощ от преподавател. При тях вие не сте просто наблюдател, а участник в обучението си.

  • Самообучителни онлайн курсовете по английски език

Това е друг вид курс по английски език, при който след като платите обучението, получавате достъп до онлайн ресурси за определен и неограничен период от време. Не бихме препоръчали подобен тип курс поради няколко основни причини:

– Всеки може да се запише във вашия курс по английски, без значение неговото ниво, стига да е купил съдържанието. 

– Не включва водене на обучение от учител или каквато и да е помощ при нужда.

– Не дава реална представа за напредъка ви и на какво имате нужда да обърнете внимание. Най-често оценяването става само чрез решаване на онлайн тестове, чиито отговори можете да намерите сами онлайн.

– Не включва получаване на валиден сертификат.

– Времето и средствата, които ще вложите в тях, можете да вложите и в по-ефективно обучение, с преподавател.

  • Безплатни уроци по английски език и други ресурси за самостоятелно учене – видео уроци, мобилни приложения и други. 

Съществуват различни безплатни ресурси и курсове по английски език в интернет. Те могат да бъдат под формата на игри, мобилни приложения, видео,  аудио и други материали (можете да намерите някои идеи в нашия Блог). Те могат да имат само помощна функция към обучението ви. Ако наистина искате да научите английски език от вкъщи – изберете курсове по английски, които се различават от традиционното обучение възможно най-малко.

За контакт и повече информация относно курсове по английски език в Met School of English:

  • Тел: 02 478 2000, 0887 486 808, 0884 434 020
  • курсове по английски езикEmail: metiel@abv.bg.
  • Адрес: гр. София, бул. Скобелев №6 ет.2

Полезни връзки:

Scroll to Top