Курсове по английски

Бизнес английски език – как да учим по-лесно?

Необходимостта от свободно владеене на английски език в работна среда продължава да расте все повече. Стремежът към глобализация и достигане до нови пазари на бизнеса прави владеенето на английски препоръчително, и дори задължително умение за всеки професионалист. Но свободното владеене на английски език в ежедневието и в работата не е нещо, което се постига за 1 ден. Ученето на език изисква време и усилия. То е една от най-добрите инвестиции, които можете да направите, и която се отплаща многократно с времето. 

Изборът на курсове по английски език е в основата на вашият успех. Но заедно с тях, следвайки няколко съвета на Harvard Business Review, вашият успех е гарантиран:

  1. Поставете си конкретна цел, чието постигане можете лесно да установите. 

Много често си поставяме цели, които са твърде общи и това ни пречи да се фокусираме върху тях. И дори накрая не разбираме съвсем дали и кога сме ги постигнали. Не си поставяте за цел “искам да мога да правя презентация на английски”. Вместо това си кажете “Искам да мога да презентирам нашите продукти или услуги в 10-минутна реч с помощта на Power Point”. Когато постигнете тази на пръв поглед “малка” цел, ще установите, че със същите усилия можете да постигнете още много други такива. А накрая, когато сте преминали през всички ситуации в работата си, ще можете да използвате английски език за целите на вашата работа напълно свободно.

  1. Създайте си навици.

Намерете начини да практикувате бизнес английски с определена честота, така че да изградите навици. Например – четете по една статия на английски във вашата сфера всеки ден. Или правете презентация на английски във вашата работа всяка седмица.

  1. Вярвайте в себе си.

Учащите, които вярват в себе си и своята ефективност са по-мотивирани и решени да постигат целите си. Важно е да вярвате в постижимостта на това, към което се стремите. Ако прецените, че това не е така, направете целите си по-малки или по-управляеми, докато не се уверите в тяхната изпълнимост.

  1. Използвайте достоверни и автентични материали по английски език.

Освен използването на учебници и тестове по английски, използвайте материали като подкасти на английски или TED talks. Те ще ви подготвят по-добре за реални ситуации, отколкото решаването на тестове. Изберете подобни материали за вашата конкретна бизнес ниша и се опитвайте да използвате автентичните изразни средства, характерни за нея.

  1. Присъединете се към позитивна учебна среда или общност.

Проучванията доказват, че от най-голямо значение за успехът на учащия имат ефективният учител и подкрепящата среда. Добрият учител ще ви помогне да си поставяте постижими цели и ще създаде учебна среда и атмосфера, която да ви подкрепя в обучението ви. 

Всичко това можете да намерите в нашите курсове по английски език.

  1. Търсете обратна връзка. 

Доказано е, че навременната и честа обратна връзка имат огромен ефект върху ученето. Търсете обратна връзка от учители и ментори, когато използвате бизнес английски. Намерете хора, които биха ви поправяли и съветвали относно езика и граматиката, така че да усъвършенстване своя бизнес английски.

Намирането на учебни материали по бизнес английски е лесно, но проучванията доказват, че ученето в работна среда има най-голям ефект. А когато това е съобразено с вашата професионална заетост и е на правилното място, успехът ви ще бъде налице съвсем скоро.

Ако се интересувате от обучение, с което да повишите нивото си и да усъвършенствате своя бизнес английски, можете да се възползвате от нашето актуално Black Week предложение: 

Онлайн курсове по английски език от 9 Декември 2020 г., с включени часове по бизнес английски и 50% намаление. Научете повече тук.

За въпроси и записвания:

  • Тел: 02 478 2000, 0887 486 808, 0884 434 020
  • Email: metiel@abv.bg.
  • Адрес: гр. София, бул. Скобелев №6 ет.2

Полезни връзки:

Scroll to Top