курсове по английски

Професии, които изискват владеене на английски език – част II

Какво можете да работите, ако владеете английски език на високо ниво?

В последната ни статия засегнахме отново темата за професионалната квалификация и необходимостта от ученето на английски език. Изброихме някои от най-популярните професии и длъжности, за заемането на които добрият английски език е силно препоръчителен. В настоящата втора част на същата тема ще изброим и възможностите за професионална реализация, за които се изисква само и единствено английски език, но на най-високо ниво. Или иначе казано – какви кариерни перспективи съществуват пред вас, ако владеете перфектно английски език. Без да е нужно да специализирате и с друга конкретна професионална квалификация. Целта ни отново е да ви мотивираме да учите и подобрите английския си до най-високото възможно ниво, което ще ви позволи да имате работа, която харесвате.

– Дигитален копирайтър на английски език или Блогър

Вероятно знаете, че съществуват професии като тази на Дигиталния копирайтър и Блогъра, за които е нужно да имате само интернет, компютър и умения за създаване на съдържание? Съществуват представители на тази професия, които нямат специално образование, но са успешно реализирани, защото умеят да пишат добре. Тези от тях, които владеят английски език естествено са по-високоплатени от пишещите само на български. Ако сте от тях, можете да създадете собствен блог и да пишете материали на тема по ваш избор. Така ще можете да изградите свое професионално портфолио, с което да кандидатствате за работа в различни международни вестници, списания или уеб сайтове. Които винаги се нуждаят от ново и качествено съдържание на английски. Все повече онлайн бизнеси също търсят този тип специалисти. Защото съдържанието в интернет е ключово за разширяването на аудиторията им. Ако писането ви се отдава, то тогава можете да се насочите към усъвършенстване на английския си..

Влогър или Инфлуенсър

Влогърът накратко е подобно на Блогър, но използва видео съдържание. Много влогъри са Инфлуенсъри – т. е. със своето видео съдържание оказват влияние върху хората най-често във връзка с продукти и услуги, които да (или да не) използват. Сигурни сме, че сте чували за някои български Влогъри и Инфлуенсъри. Но има и много други, световно известни и утвърдени професионалисти в сферата, които предлагат видео съдържанието си на английски и печелят много по-добре. Ако смятате, че това може да е вашата силна страна, то заедно с високото ниво на английски бихте могли да изградите кариера като Влогър или Инфлуенсър изцяло онлайн.

– Журналист в международна онлайн медия, списание, сайт

Много известни журналисти не са завършили Журналистика, но имат нужните умения и способности и го правят успешно отново благодарение на интернет. Както във всичко останало, така и в журналистиката – английският език ще разкрие пред вас всички съществуващи възможности отвъд границите на родното ви място.

– Преподавател по английски език в училище, езикова школа или частен учител

– Писател

– Преводач от и на английски

– Редактор в издателства и медии

– Автор на учебни материали по английски език

Тези няколко наши предложения са по-традиционни и все още достатъчно популярни и желани от владеещите английски на най-високо ниво. За реализацията като преподавател по английски, писател, преводач и т.н, се изисква най-високото ниво – C2. Ако отговаряте на това условие, то може да разчитате на сигурна реализация в професии, за които винаги ще има търсене. Както и ще можете да работите на свободна практика.

Изброените дотук професии не са единствените, но са едни от най-възможните, желаните, добре платени и реномирани такива, за които в основата стои високото ниво на английски език. Ако все още избирате своя професионален път или пък търсите новото си професионално поле за изява – нашите предложения заслужават вашето внимание.

Можете да определите текущото си на английски език безплатно с онлайн тест в нашия сайт тук. Ако решите да се запишете на някой от нашите курсове по английски език, можете да ни изпратите и резултата от вашия тест.

И без да повтаряме изтъркани фрази, които вече знаете, искаме да ви напомним, че единственият начин да не работите е, ако работата ви носи удоволствие. За целта е нужно да предприемете правилните действия. Във вашия случай, това може да е започването на курсове по английски език. Не губете повече време, а се запишете на обучение за вашето ниво възможно най-скоро. Ние, в езикова школа Met School, ви очакваме!

Полезни връзки:

Предстоящи курсове в Met School

Проверете нивото си безплатно онлайн

Свържете се с нас

Scroll to Top