английски език

Трудностите при ученето на английски език и как да се справим с тях

Изпитвате ли затруднения в ученето на английски език? Мислили ли сте си за това как, ако владеехте английски по-добре, щяхте да имате толкова повече възможности? Ако това важи за вас, вероятно срещате някои от най-честите затруднения в ученето на езика, което не се случва само на вас.

Много хора започват да учат английски език в различни етапи от живота си. Други са учили езика някога, но идва момент, в който имат нужда да опреснят знанията си или да надградят нивото си. Те избират да се запишат на курс по английски или да се самообучават вкъщи. Кои са най-често срещаните трудности при ученето на английски език при повечето от тях?

Беден речников запас

Едно от най-трудните и важни неща в ученето на нов език е трайното запаметяване на достатъчно нови думи, с които да можете да се изразите във всяка ситуация. Освен големия брой думи, които ви предстои да научите, в английския език съществуват и много думи с различни значения.

Как да обогатите речника си на английски език?

Създайте си навик за четене на материали на английски. Най-добрият начин да учите нови думи е да ги срещате в определен контекст. Много по-лесно ще разбирате и научавате нови думи, ако ги откривате в смислен текст, отколкото ако се опитвате да научите наизуст готов списък с думи. Можете да четете материали според вашите интереси – вестници, списания, книги и т.н.  

Липса на умения за говорене на английски и на реална речева практика

Струва ли ви се изморително и плашещо да говорите на английски? Най-честите оплаквания при учене на английски език са свързани с произношенията на английски. Проблемите произтичат предимно от акцента, пропуски в изучаването на граматика и недостатъчно богат речник.

Ако срещате тези проблеми, помислете за започване на курсове по английски език. Без да имате основите и подходящата помощ, трудно ще започнете да говорите на английски. Най-добрата среда, в която да добиете умения за говорене на английски, без да се притеснявате от нивото ви, е в курс по английски език с други на обучаващи се на същото ниво.

Практиката е най-важната част от усвояването на нов език. А липсата на възможност за упражняване на наученето е пречка за неговото затвърждаване и надграждане.  

Ако вече учите английски, стремете се да общувате с англоговорящи събеседници, гледайте филми и четете книги на английски на глас. Когато попаднете на нещо непознато, можете да се обърнете към вашия учител. Така ще можете да се справяте с всеки конкретен проблем своевремнно и ще усъвършенствате английският си все повече с времето.

Курсове по английски език или самообучение?

Каквито и да са вашите затруднения в ученето на английски език, най-доброто решение е изборът на качествено обучение, което съответства на вашите нужди. Самообучението може да е от полза, когато имате изградена основа и учител, към когото да се обръщате при необходимост. С постепенното преминаване през всички нива на обучение по английски език, проблемите които срещате ще бъдат превъзмогнати. И съвсем скоро ще владеете английски, така както ви се иска.

За контакт и повече информация:

Тел: 02 478 2000, 0887 486 808, 0884 434 020

Email: metiel@abv.bg.

Адрес: гр. София, бул. Скобелев №6 ет.2

Полезни връзки:

Scroll to Top