бизнес английски

Начини да подобрите своя бизнес английски

Ако се интересувате от усъвършенстване на своя бизнес английски, може би вече сте започнали обучение. Или търсите подходящо такова за начало. Може да сте напълно начинаещи или по-напреднали. Нашият първи съвет винаги е да изберете подходящи курсове по английски език за вашето ниво. Но какво друго можете да направите, за да подпомогнете и подобрите нивото си на бизнес английски по-бързо и по-ефективно? Отговорът е – практикувайте го. Слушайте, четете и упражнявайте своя бизнес английски по всеки един възможен начин. Ето и няколко насоки, с които да започнете по-целенасочено:

– Посещавайте курсове по английски език за вашето ниво

Обучението по общ английски е задължителната основа, на която да стъпите, за да постигнете добро ниво за целите на професията ви.  Двете неща не бива да се разделят. С курсове по английски език и обогатяване на професионалния ви речник гарантирано ще постигнете желаното високо ниво на бизнес английски.

 – Изберете конкретна бизнес сфера

Бизнес английски е прекалено общо понятие. По всяка вероятност имате нужда от подобряване на английския си в конкретна област. Всяка професия има свой собствен професионален речник, който е нужно да усвоите. Затова, заедно с посещаването на курсове по английски език, насочете вниманието си и към терминологията, която ви е нужна. Упражнявайте ситуации от реалната практика, в която ще прилагате своя бизнес английски.

– Четете блог статии и новини

Прекарвате ли време в четене и разглеждане на новини и статии в интернет? В днешно време почти всеки го прави. Можете да отделяте по няколко минути на ден, в които да прочитате по една или повече статии, свързани с вашата професия или бизнес. Така ще сте в крак с всичко ново и ще започвате да усвоявате терминологията и начините на изразяване.

– Гледайте видео клипове

На ваше разположение е неограничено съдържание на всяка една тема онлайн. Достатъчно е само да потърсите и откриете най-популярните и авторитетни влогъри във вашата сфера. Абонирайте се за тях и ги слушайте / гледайте във всеки удобен момент.

– Слушайте

Винаги, когато имате възможност да присъствате на работна презентация, бизнес среща или интервю за работа – слушайте внимателно. Ако в момента нямате тази възможност на работа, можете дори да откриете такива в интернет. Ако не разбирате нещо – попитайте или потърсете отново отговора онлайн. Запълването на празнини в знанията ви ще ви помогне и ще ви окуражи да продължавате да учите.

– Говорете

Най-добрият начин за усърършенстване на своя бизнес английски е да го използвате активно в реални ситуации. Възползвайте се, ако имате тази възможност на настоящото ви работно място. Стремете се да се упражнявате, говорейки с човек, който ще може да ви поправи при нужда. Ако нямате такъв на разположение, посещаването на курсове по английски език ще ви осигури нужната среда. 

– Стартирайте свой собствен блог

С напредването на обучението ви, започнете да използвате вашите професионални знания, за да стартирате блог на английски. Ако сте научили нова фраза или сте усвоили ново правило – приложете новите знания чрез писане. Това е начинът да затвърдите наученото. А с практиката ще го превърнете в навик. Писането на английски е полезно, защото ви дава възможността да препрочитате и коригирате текстовете си. А при затруднения, на ваше разположение отново интернет, където можете да намерите отговор на (почти) всичко. Как да стартирате свой собствен блог безплатно? Можете да използвате най-популярните платформи, създадени за използване и от непрофесионалисти. Такива са Blogger и WordPress.com.

Не забравяйте, че каквото и да е нивото ви на бизнес английски сега, то ще се подобри в близкото бъдеще, ако работите за това. Не се отказвайте и съвсем скоро ще придобиете нужните знания, умения и увереност. А ако търсите подходящи курсове по английски език с които да го постигнете по-бързо и сигурно, изберете езикова школа Met School of English. 

Scroll to Top