MET SCHOOL OF ENGLISH 

Полезно ли е посещаването на курсове по английски от ранна детска възраст?

Курсове по английски за децаОбразованието започва още в най-ранна възраст. Както знаем „човек се учи докато е жив“ и това се отнася също и за езиковите знания и умения.  А в днешно време добрите познания по чужди езици ни отварят много врати. Затова, кога и по какъв начин започват децата да учат чужд език, главно зависи от средата и най-вече – от родителите. Малките деца ще имат много по-добър старт в училището и ще овладеят английски език по-бързо, ако бъдат записани на курсове по английски за деца в частна езикова школа.

Според изследователи най-добрият период за започването на чужд език е между 4 и 8 години. При по-късното посещаване на курсове по английски език, учениците могат да имат проблем с акцента и изговарянето на определените думи. Съветът към родителите е децата да започнат курсове по английски в частни училища и школи в по-малки от училищните групи, на които да им се обърне внимание как се изговарят определени думи и да уловят спецификата а езика.

Как децата да учат чужди езици?

Например, малко по-големите деца учат чуждия език според определени правила и схеми. По този начин запомнят думите. А малките деца се учат чрез своята интуиция. Държат се по подобен начин, както и с майчиния си език.  Обучението им е по-лесно, идва им от вътре. Мъниците не се притесняват от това, което не разбират. Работят с контекста, за да уловят главната мисъл на изречението. Като се „вслушват“ в езика, създават прости отговори, а като говорят – не се притесняват като направят грешка. Тук на помощ идват различните курсове по английски, в които се предлагат различни видове игри, игрови задачи, песнички, стихотворения в рими. Децата научават езика по по-различен и приятен начин. Така те могат да го заобичат и открият.

Курсове по английски език за деца – какво могат да направят родителите?

Родителите имат огромно влияние върху своите деца, а като им помагат в научаването на чужд език, независимо дали е английски или друг език, след години могат да ползват знанията им. Нужно е просто да потърсят добри курсове по английски или забавни материали в интернет. Например, можем да включим телевизора на детето, а там ако има детско филмче и героите използват английски език или можем да потърсим аудиокнига, по-лесно можем да му привлечем вниамнието. Ако пък детето учи английски, пускаме му детски песнички на английски. Важно е избраният материал от нас, да има нагледен пример. За това тук идват на помощ и езиковите школи създадените с тази цел курсове по английски за деца. Съвета на повечето изследователи е да се запише детето в специализирано училище, за да могат специалисти с педагогически умения да работят с детето.

Met School of English предлата курсове по английски за деца в училищна възраст. Ако искате да осигурите качвествено обучение по английски за вашето дете, препоръчваме ви да изберете целогодишни ученически курсове по английски. Дори и да изучава езика в училище, вашето дете ще има нужда от посещенията на специлизирани езикови курсове. Те са съобразени с неговите потребности за съответната възраст и ниво и предлагат съвременни учебни програми по английски.

Запишете се сега

Езиков център Met School of English Ви очаква!

За въпроси и записвания за нашите обучения по английски език – свържете се с нас.

Scroll to Top