MET SCHOOL OF ENGLISH 

Курсове по английски език за възрастни

Курсове по английски език за възрастни в София от Езиков център МЕТ

Езиков център МЕТ предлага курсове по английски език за възрастни – Общ английски език и подготовка за международно признатите сертификати FCE, CAE, CPE на University of Cambridge, както и подготовка за IELTS.

КУРСОВЕ ПО ОБЩ АНГЛИЙСКИ ЕЗИК

Курсовете по Общ английски език за възрастни са с акцент върху практическото използване на езика и ефективната комуникация. След прецизно определяне на нивото на владеене на английски език, всеки курсист се разпределя в подходящия за него курс.

Курсовете по английски език за възрастни в езиков център МЕТ са съгласно Европейската езикова рамка и са както следва:

 • Elementary – A1, A2
 • Pre-Intermediate – B1.1, B1.2
 • Intermediate – B1+A, B1+B
 • Upper Intermediate – B2.1, B2.2
 • Advanced – C1.1, C1.2

По време на курсовете по английски език за възрастни се развиват паралелно всички езикови умения – Слушане, четене, писане и говорене.
Освен присъствено обучение всеки курсист има възможност да ползва безплатно мултимедийни продукти за допълнителна подготовка и усъвършенстване на езика.
Учебните помагала са на водещи издателства – Longman, Cambridge, Macmillan, Oxford.
Занятията се провеждат в малки групи до 10 човека.
Нашите курсове по английски език за възрастни са съобразени с работния график на обучаемите.
След успешно положен финален тест всеки получава сертификат за завършен курс, съгласно общата европейска езикова рамка.
Предлага се и индивидуално обучение по английски език.

Сертификатна подготовка FCE, CAE, CPE на University of Cambridge

Ако желаете да учите или работите в чужбина, то подготвителните курсове по английски език за сертификат FCE, CAE, CPE, IELTS са точно за вас.

Сертификатите FCE, CAE, CPE на UNIVERSITY OF CAMBRIDGE са международно признати документи, които имат безсрочна валидност. Притежаването на такъв сертификат отваря много различни възможности за работа или обучение в чужбина и България.

Езиков център МЕТ предлага на своите курсисти съдействие за обучение и работа в чужбина.

Форматът на изпитите за FCE, CAE и CPE е строго стандартизиран. Като за всяко едно ниво той включва четири компонента:

 1. READING and USE OF ENGLISH – Четене с разбиране и употреба на езика
 2. WRITING – Писане
 3. LISTENING – Слушане с разбиране
 4. SPEAKING – Говорене

ЕЗИКОВ ЦЕНТЪР МЕТ успешно подготвя курсисти за изпитите за сертификати FCE, CAE, CPE на UNIVERSITY OF CAMBRIDGE. Партньор е на British Council по програма ADDVANTAGE и е удостоен със сребърен статут за 2015 година (Silver status of British Council Exam partnership programme).

В обучението по английски език се използват най-съвременните учебни помагала на водещи издателства. Развиват се конкретни умения и стратегии за успешното полагане на всеки един от изпитите.
В края на курса се провежда пробен изпит и курсистите с резултат над 66% могат да се регистрират за изпит в Британски съвет.
Преподавателите за тези курсове са екзаминатори с дългогодишен опит.

IELTS (International English language testing system) е признатият в цял свят изпит за оценка на уменията по английски език.
Ако искате да учите или работите в страна, където общуването е на английски език, IELTS е най-подходящия тест за вас. Независимо дали искате да емигрирате, учите или да упражнявате професията си, IELTS е най-важен в подготовката за бъдещето Ви. Надежден и признат от образователни институции, държавни агенции, работодатели и професионални организации навсякъде по света. Над 3000 институции и програми в САЩ приемат резултатите от IELTS като доказателство за владеене на английски език. Текущият списък на признаващите изпита институции е на страницата на IELTS за САЩ. IELTS се изисква като доказателство за вашите езикови умения при емиграция в Австралия, Нова Зеландия и Канада. Повече информация относно международното признаване на IELTS теста може да намерите тук.

Курсовете по английски език за IELTS имат за цел да Ви подготвят напълно за изпита, който се провежда всеки месец. По време на обучението повишавате езиковите си умения по английски език, като едновременно работите по всеки един от компонентите на изпита. Тестът се състои от 4 части:

 • СЛУШАНЕ – 30 минути
 • ЧЕТЕНЕ – 1 час
 • ПИСАНЕ – 1 час
 • УСТНА ЧАСТ – 11-14 минути

Модули на теста

IELTS се предлага в два формата – ACADEMIC и GENERAL TRAINING.

 • При академичния модул, частите четене и писане оценяват дали кандидатът е готов да учи в академична среда. Приемът за бакалавърски, магистърски и други академични курсове се базира на резултатите от тези модули.
 • При General training модул, частите четене и писане наблягат на основни умения. Този модул е подходящ с цел емиграция.

За повече информация и записвания за курсове по английски език за възрастни – свържете се с нас!

Запишете се сега

Езиков център Met School of English Ви очаква!

За въпроси и записвания за нашите обучения по английски език – свържете се с нас.

Scroll to Top