курсове по английски за деца

10 съвета за родители, ако ученикът посещава курсове по английски език за деца

1. Окуражете детето

За да запазите желанието на детето да посещава курсове по английски език, на първо място го окуражете. Не критикувайте всяка грешка, която детето ви прави, но се фокусирайте върху постиженията. Това е много важно. Често се случва учителите и родителите да критикуват детето, въпреки положените усилия, което кара ученикът да се откаже напълно.

2. Направете ученето на английски забавно

Ако детето си мисли, че посещаването на курсове по английски е допълнително училище, може да се откаже доста бързо. Убедете го, че ще бъде забавно да учи английски.

3. Доведете английския у дома

Донесете книги на английски за деца у дома, гледайте филми на английски, слушайте английски песни. Колкото повече чува езика детето, толкова по-лесно ще му бъде да го научи.

4. Поддържайте английския забавен

Играйте игри с детето. Има много разнообразни игри, които можете да измислите или да намерите в готов вариант за да направите английския по-забавен. Например свързване на английските думи с българските им значения. Ако пък детето ви е по-напреднало, Scrabble е подходяща игра за развиване на речника.

5. Обръщайте внимание на работата на детето

Показвайте интерес към работата на детето и проверявайте как се справя с ученето често. Помагайте му ако можете.

6. Не поставяйте детето под сериозен натиск

Ако детето ви се учи, но усеща натиска Ви да се старае повече, това може да доведе до обратен ефект. Не позволявайте детето ви да се стресира прекомерно при ученето и посещаването на курсове по английски език, защото това може да го отблъсне от езика.

7. Запишете се и вие на курсове по английски език

Ако имате пропуски в английския език и искате да дадете пример на детето си, можете да запишете курсове по английски и Вие. Често децата могат да си помислят, че ако вие не правите нещо, то тогава не би било честно те да трябва да го правят.

8. Говорете на английски с детето

Ако английския Ви е добър, говорете с детето. Дори кратки фрази като “Good night”, “Good morning” или инструкции като “Come here” или “Sit down” са достатъчни за начало. По този начин детето Ви ще свикне да чува и разговаря на английски език и също така ще ви даде общи теми на разговор.

9. Децата се отегчават лесно

Ако детето ви се отегчава от ученето на английски език и губи фокус върху задачите си недейте да го принуждавате да продължава да работи. Вместо това, направете кратка почивка и продължете след това.

Ако вече посещава курсове по английски език, не е необходимо да се натоварва с допълнителни уроци, извън предвидените от неговите учители.

10. Помогнете им с речника

Най-лесният начин да го направите е като наслагате лепящи се листчета с думите върху предметите вкъщи. Хладилникът, вратата, стената, масата и всички други места, които са лесно видими от детето ще му помогнат бързо и лесно да се ориентира в езика и да запомни думите. От друга страна, можете да попитате детето си какви нови думи е научило в последния урок по английски.

Scroll to Top